2016-11-04 20:00:00, Levice

Longital Divoko Tour
Nový album skupiny nesie názov Divoko a v septembri vychádza na značke Slnko Records. Po sláčikovom projekte Longital Suita sa skupina z Bratislavy opäť vracia k tvorbe a hraniu v trojici.
Album vychádza 26.9. a vzápätí skupina odštartuje šnúru viac ako dvadsiatich koncertov v slovenských a českých mestách. Nový album Divoko má viac významov. Jeden z tých nosných hovorí „zjednodušme svet“. Nerobiť veci zbytočne zložitými, keď nie sú. Realita je totiž v podstate veľmi jednoduchá. Krok po kroku, minútu po minúte sa rozhodujeme, čo urobíme a keď to urobíme so srdcom, úprimne a s radosťou, všetko čo bude nasledovať potom nesie odtlačok takéhoto rozhodnutia. Shina (spev, basová gitara, sláky), Dano Salontay (gitara, spev, sláky) a Marián Slávka (bicie, klavír, spev) sa touto filozofiou riadia a očividne im to veľmi dobre funguje v kapele aj vo vydavateľstve Slnko Records.

Vizuál albumu dotvárajú fotografie Petry Áčovej

Prvý zverejnený singel a klip z albumu nesie názov Rozpletám. Pieseň prezentuje opäť inú tvár tvorby Longital vzhľadom na návrat k elektrickej gitare a ukulele po niekoľkých rokoch a tiež netypickú rádiovú dĺžku skladby tri a pol minúty. „Rozpletám hovorí o kráse dočasných životných momentov a občasnej potrebe očisty, rozpletenia a hľadania nových cestičiek, ktoré nám môžu pomôcť objaviť stratenú voľnosť a tvorivosť v medziľudských vzťahoch.“ vysvetľuje pozadie názvu novej skladby speváčka a skladateľka Shina.
Video Longital – Rozpletám: https://www.youtube.com/watch?v=9hWLmYqtXyY

City: Levice

Venue address:

V centre mesta za Mestským Úradom vedľa knižnice., 93401 Levice

Venue link: Na kus reči

Date, time: Fri, 11/04/2016 - 20:00